Ondertiteling van je video | YYZ Design
13555
page-template-default,page,page-id-13555,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Waarom ondertiteling?

Video wordt steeds belangrijker en zal ook de komende jaren nog verder gaan groeien. De verwachting voor 2017 is dat video zo’n 74% van al het internetverkeer zal genereren. Video is dus onmisbaar in je marketing. Om de gebruikerservaring (én engagement) nog verder te verhogen is ondertiteling echter onmisbaar!

Video Feitjes

  • Video is in 2017 verantwoorderlijk voor 74% van al het internetverkeer
  • 85% van de Facebook-gebruikers heeft zijn geluid uit staan
  • In Nederland zijn er ruim 1,5 miljoen doven en slechthorenden
  • Op Facebook neemt de kijktijd met met 12% toe als een video ondertiteling heeft

CC of OC?

Er zijn twee soorten ondertiteling: Open Captions (OC) en Closed Captions (CC).

Closed Captions werken met een simpel tekstbestandje met de extensie .srt. Het bestand bestaat uit de ondertitelings-tekst en een tijdcode.

Dit bestand kan gebruikt worden voor o.a. YouTube en Facebook. Met YouTube is een .srt-bestand redelijk eenvoudig zelf te maken. Het nadeel van Closed Captions is dat deze niet te gebruiken zijn op Instagram. Voor Instagram ben je dus aangewezen op Open Captions.

Open Captions zijn ‘ingebrand’ en zijn dus niet te verwijderen uit de video. Voor het maken van Open Captions is speciale video-editing software nodig.

Het voordeel van Open Captions is dat een video alleen maar ge-upload hoeft te worden. Er hoeft dus niet apart een .srt-bestand ge-upload te worden. Daarnaast zijn video’s met Open Captions op elk Social Media platform te gebruiken.

Ondertiteling voor uw video

Ondertiteling is onmisbaar in elke video die je plaatst op Social Media. Het maken van ondertiteling kan echter een tijdrovende klus zijn.

Wij nemen dit graag voor je uit handen. De prijzen zijn als volgt:

  • Ondertiteling: €15,- (ex. BTW) per minuut video
  • Ondertiteling met door jouw aangeleverde tekst: €12,50 (ex. BTW) per minuut video
  • Ondertiteling in het engels (alleen met aangeleverde tekst): €15,- (ex. BTW) per minuut video

Let op: wij doen geen vertalingen!

Ja, ik wil mijn video's laten ondertitelen