Facebook Cover Video, hoe plaats je deze op je pagina? | YYZ Design
13507
post-template-default,single,single-post,postid-13507,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Facebook Cover Video, hoe plaats je deze op je pagina?

Het zal je niet ontgaan zijn: video is hot en zal alleen maar hotter worden! Ook Facebook weet dat en is nu bezig met het uitrollen van een nieuwe functie: de Facebook Cover Video! Deze staat op dezelfde plek als je ‘normale’ coverfoto dus dit is het eerste wat je bezoekers zien als ze op je pagina komen. Ideaal dus om jezelf, je bedrijf of je nieuwe producten te promoten.

Het plaatsen van de Cover Video is vrij simpel. Ga naar je Facebook-pagina en klik op het (video)camera-icoontje linksboven op je omslag. Facebook is momenteel bezig met het uitrollen van deze nieuwe functie. Als hij voor jouw pagina al beschikbaar is, zal het icoontje afwisselend wijzigen in een camera of een videocamera.

Facebook Cover Video wijzigen

Klik op Omslagfoto wijzigen en het volgende menuutje verschijnt:

Facebook Cover Video instellen

Je kunt hier kiezen wat je op als cover wil hebben, een foto of  video. Heb je al video’s geupload? Kies dan Choose From Videos en klik op de video die je in je cover wil hebben. Indien je video’s in je library hebt staan die niet aan de eisen voor een Cover Video voldoen (bijvoorbeeld verkeerd formaat), dan krijg je onderstaande waarschuwing te zien. Heb je nog geen video in je library staan? Klik dan op Foto/video uploaden.

Kies je Facebook Cover Video

Zoals je ziet wordt een afmeting van 820 x 462 pixels geadviseerd met een lengte van 20 tot 90 seconden. Na het uploaden kun je de positie van de video wijzigen. Past je video niet? Neem dan contact met mij op, vaak kan een video naar een ander formaat omgezet worden.

Na het uploaden kun je de positie van je video nog enigszins wijzigen. Ben je tevreden? Klik dan op Volgende. Je krijg hier de optie om een thumbnail te kiezen. Dit is de eerste afbeelding die je ziet voordat de video daadwerkelijk begint te spelen. Met de pijltjes kun je je thumbnail kiezen.

Zodra je op Publiceren klikt, wordt je video daadwerkelijk op je pagina geplaatst.

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie